Home > No Sound > Ubuntu Sound Blaster Not Working

Ubuntu Sound Blaster Not Working

Contents

Join Date Nov 2009 Beans 198 DistroUbuntu Studio 16.04 Xenial Xerus Re: No sound on Ubuntu 10.04 - Creative Labs CA0106 Soundblaster I had Soundblaster Audigy NX2 working till yesterday - See this link for easier ways to upgrade ALSA. FYIP.., 1) [emailprotected]:~$ aplay -l **** List of PLAYBACK Hardware Devices **** card 1: PCH [HDA Intel PCH], device 0: HDA Generic [HDA Generic] Subdevices: 1/1 Subdevice #0: subdevice #0 2) I had tried that as a solution earlier before I tried the above. weblink

Using drivers from alsa-project Update: The instructions below are outdated. Join Date Mar 2009 Location Leicestershire UK Beans 61 DistroUbuntu 14.04 Trusty Tahr Re: 14.04 SB Audigy SE bug I agree with agemini68, this is the route with alsamixer, however, QasHctl If you've reached this point, you should file a bug report on launchpad.net under the Ubuntu distribution. Using this system would be the recommended system since most of the heavy lifting is done for you. https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshootingProcedure

Ubuntu 14.04 No Sound

This will make the driver to load at boot time. Step 13 Specify the exact model and make of your PC (if possible) in the new thread that you created at Launchpad Answers Forum. cat /proc/asound/{version,cards,devices,hwdep,pcm,seq/clients}; sudo rm /etc/asound.conf; sudo rm -r ~/.pulse ~/.asound* ;sudo rm ~/.pulse-cookie; sudo apt-get update; sudo apt-get install aptitude; sudo aptitude install paman gnome-alsamixer libasound2-plugins padevchooser libsdl1.2debian-pulseaudio; sudo lshw -short;ls

If you don't, it means that the install process did not install the sound modules for you. Reply annavdb says October 27, 2015 at 6:57 pm I have the 15.04 version Reply Karthican Venugopal says October 21, 2015 at 11:30 pm I could hear sound in my laptop Now press to execute the command. Ubuntu 15.10 No Sound Tip: If you have a wheel mouse or 3-button mouse, you do not need to type the commands into the Terminal.

Or use arrow keys 5. Ubuntu 16.04 No Sound Thank you guys so much for the tips about the levels in alsamixer/QasHctl. There is a listing of all of the sound cards supported by ALSA at http://www.alsa-project.org/main/index.php/Matrix:Main . https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting I run a Soundblaster Recon 3D Fatal1ty Professional Edition...

Tip: If you have a wheel mouse or 3-button mouse, you do not need to type the commands into the Terminal. Ubuntu 15.04 No Sound Then open a terminal(ctrl+alt+t) and run one of the follow line of code ASAP after logining in.(Because it sometimes work, depend on luck)[enter your user password when sudo ask for it] Should the approach above fail to correct the problem (it is only known to work on some variations), you can try this next. Until I noticed that sound is not working.

Ubuntu 16.04 No Sound

For details and our forum data attribution, retention and privacy policy, see here FAQ Forum Quick Links Unanswered Posts New Posts View Forum Leaders FAQ Contact an Admin Forum Community Forum http://askubuntu.com/questions/560684/creative-sound-blaster-z-not-working-under-ubuntu-14-10 fernandomm, I notice that your post was back in May... Ubuntu 14.04 No Sound If you chose module-assistant sudomodule-assistanta-ialsa-source. Ubuntu 16.04 Sound Not Working Ask Ubuntu works best with JavaScript enabled FAQ Forum Quick Links Unanswered Posts New Posts View Forum Leaders FAQ Contact an Admin Forum Community Forum Council FC Agenda Forum Governance Forum

wget -O alsa-info.sh http://www.alsa-project.org/alsa-info.sh && chmod +x ./alsa-info.sh && ./alsa-info.shPost the full Terminal output after the script has actually run by creating a new question in launchpad then copy&paste the terminal http://techese.net/no-sound/ubuntu-12-10-sound-not-working.html using ubuntu 12.04.1 LTS with soundblaster CA0106 Adv Reply Page 1 of 2 12 Last Jump to page: Quick Navigation Multimedia Software Top Site Areas Settings Private Messages Subscriptions Who's If such an option exists, change the onboard audio setting in the BIOS from "auto" to "enabled". You can still use any other text editor. Ubuntu No Sound Output

Save the change in the BIOS and reboot. Very very frustrating! Thank you for your post LuizMagnoGaloDoido it works for me too, just installed gnome alsamixer + deactivated iec958 now I can hear sound and talk to mic! check over here Then reboot and retest audio.

Answer yes (for ISA-PNP - recommended by package maintainers), then yes again (for debugging - recommended by package maintainers). Ubuntu No Sound Hdmi Refreshing/reinstalling the drivers Sometimes, sound might be configured correctly, but for some reason or another it stops working. Adv Reply May 11th, 2012 #9 LuizMagnoGaloDoido View Profile View Forum Posts Private Message First Cup of Ubuntu Join Date May 2012 Beans 1 Re: No sound on Ubuntu 10.04

Unlock channels so that they are not linked together - by pressing a padlock icon or chainlink icon.

Use 32bit... Then you can go to Accessories > Terminal after that. EDIT: Solution: Uninstalled pulseaudio, restarted, deleted .pulse files in home directory, reinstalled pulseaudio, restarted. Install Alsa Ubuntu Repeat with the "Master Mono", "Headphone", "PCM", "Front", "Surround", "Center" and "LFE" items.

Once this was corrected all came good. Problem with audio clipping HP Laptops in the dv5, dv6, dv7 series and some HP Mini netbook computers have a strange problem in Ubuntu. options snd-hda-intel enable_msi=1 Loading a working sound configuration If you can find someone with similar hardware as yours and has working sound, you could take their settings and try them on this content Again this article is the closest I've seen to replicate my sound issue, but isn't quite enough.

Run alsamixer in the console to unmute your sound. Remember the name of your soundcard driver and use it in place of the blue text below. Other OSes are functioning correctly with this audio hardware including Ubuntu 13.10. I have looked on the soundblaster website and scowered the internet and found no help.

Now, my audio and mic isnt working at all. Ubuntu lucid lynx shows my soundcard in the Sysinfo program I downloaded through the Ubuntu Software Centre. You have to load the module yourself. Go to > "Configuration" > "Built in Audio" - then select "Analogue Stereo Output".

Step 15 In the BIOS, reset the BIOS values to default values. Ensure you have pavucontrol (Pulse Audio VolUme CONTROL) installed: Press Alt+ and type sudo apt-get install pavucontrol You can also type this in terminal.Open pavucontrol: press Alt+ and type pavucontrol You Does Apex have an equivalent to the C# object initializer? Is there any workarround?

Microphone input signal gains in Gnome mixer and Alsa mixer are set to 100%. It is possible that the problem is caused by a default configuration of ALSA that cannot correctly recognise type of the microphone (mono/stereo). Please refer to the official sound debugging guide and Ubuntu Audio Development team's pages for more up-to-date information. I cannot get my sound card to work, it's a sound blaster recon3D.

Please edit your question so that it is clear what you're asking. (and you'll definitely not going to grab Creative Labs attention in this forum, unless you cross-link) –Fabby Dec 14 Did the Gang of Four thoroughly explore "Pattern Space"? Click on the speaker icon in the upper right hand corner of the screen. Thanks! (on Ubuntu 10.10 w/ CA0106) Adv Reply December 9th, 2010 #8 3L33T View Profile View Forum Posts Private Message A Carafe of Ubuntu Join Date Feb 2009 Beans 98

As I'm just a low-level moderator, it still has to be peer-reviewed before you can see it. –Fabby Dec 14 '14 at 13:47 Look at this place bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=55541 but Which security measures make sense for a static web site? sound soundcard sound-blaster oss-sound-system asked Dec 27 '12 at 21:10 user117094 61 1 vote 1answer 2k views SB X-FI Problem on 12.04 LTS I set 5.1 on the sound options under If yours is built-in and isn't showing up in this step, then you probably need to enable it in your BIOS.