Home > No Sound > Ubuntu 9.04 Sound Not Working

Ubuntu 9.04 Sound Not Working

Contents

It has only two tabs, Devices and Sounds. Everything works but my mic. sudo aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wavIf it still doesn't play, that means there is a problem with your configuration. If you don't, it means that the install process did not install the sound modules for you. his comment is here

Fortunately, the Ubuntu community maintains just such an article. Necessary Packages As with Hardy and Intrepid, some important packages necessary for optimal sound set up are missing. Remember, it is the capture/recording settings that are important for recording. Daniel Says: July 20, 2009 at 7:21 pm | Reply Have a slightly different problem; anything I say finally gets heard about one minute later. https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshooting

Ubuntu 14.04 No Sound

No audio at all. Logged Krazed x86 Hero Member Posts: 1822 Re: Sound not working in Ubuntu 9.04? « Reply #4 on: October 27, 2009, 10:54:12 am » I'm sure you probably have checked this, Doesn't Ubuntu >= 8.10 use PulseAudio?I've had problems with PulseAudio before, but it always seems like it worked after a fresh install.

Click Output Devices, you should see the same thing in your output device. Fixing skype audio problem on Ubuntu 9.04 Fun with Linux Obsidian Black Dell Inspiron Mini 9 - 1GB RAM - 8GB SSD - Ubuntu 8.04 Website: […] Herb Bosselman Says: October MIDI Troubleshooting - *EXPERIMENTAL* This section assumes you can successfully hear sound from your soundcard. Ubuntu 15.10 No Sound And as a last resort you could search Google to see if any one has made a driver or fix for this problem.

Still it didn't work... –user3215 Feb 9 '11 at 14:21 | show 1 more comment Did you find this question interesting? Ubuntu 16.04 No Sound Published 02/17/10 SHOW ARCHIVED READER COMMENTS (35) Comments (35) February 17, 2010 Alexander Sverdlov Thanks for the amazing article! I wish it did not have to be done after an upgrade, but.. https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1269404 With 9.10 they forbid this, pulse runs with prio:-21 with heavy stutter if the system comes busy.

You can change the default sound or disable it by double clicking on Default. Ubuntu 15.04 No Sound If your audio still doesn't work, there's still one last resort… Step 9: Switch to the Open Sound System ALSA was designed as a replacement to a similar program called the that is it for ubuntu 9.04. However, Chris did post the following comment on this blog entry: To fix the microphone problem!

Ubuntu 16.04 No Sound

Did the Gang of Four thoroughly explore "Pattern Space"? http://www.ubuntugeek.com/sound-solutions-for-ubuntu-904-jaunty-users.html Using drivers from alsa-project Update: The instructions below are outdated. Ubuntu 14.04 No Sound If you are here, then either your soundcard driver could not be loaded with modprobe, or you want to compile the drivers yourself from scratch. Ubuntu No Sound Output The sound, however, does not work in Ubuntu.

Using alsa-source Open up a shell: (note: module-assistant is optional, it will compile the package for you) Type sudoapt-getinstallbuild-essentiallinux-headers-$(uname-r)module-assistantalsa-source Type sudodpkg-reconfigurealsa-source You now have a big blue dialog box (left and this content Gnome and KDE use different backends for audio (Gstreamer and Phonon respectively) so I'm not sure how they each interact with PulseAudio and ALSA. Now you must pick which driver you want to install. But I think Alsa is also installed, so it should still work. Linux No Sound Output

good luck. Best regards wycito Says: April 30, 2009 at 11:43 pm | Reply Dude, I have been playing with the sound devices for a while now and somehow I did not make Thanks a lot! weblink Congratulations, you are now a recording genius.

Also, the gnome alsamixer would not launch. Ubuntu 16.04 Sound If it still does not work check for any other mic switches or controls and play around with them. Browse other questions tagged sound 9.04 or ask your own question.

Finally, I was able to select PulseAudio as my sound card.

i am having compaq cq-40 616tu..if any one could help me please.. FOLLOW US Twitter Facebook Google+ RSS Feed Disclaimer: Most of the pages on the internet include affiliate links, including some on this site. Ensure that nothing is muted and set the volume at a comfortable level. Install Alsa Ubuntu Open System/Adminstration/Synaptic package manager and search pulse.

March 15, 2010 jason chang Didn’t work for me with my laptop dell studio with 5.1 intel idt 92hd73c sound card that has installed i i i i i install ubuntu Audio Channels: Dobly Sound, Left, Right or Reverse Stereo. A window will pop up during the installation asking you to agree to the sun-java6-jre license terms, click the little box and then Forward. check over here I've tried all the other option in VLC but nothing works!!!

If volume is high you should also check if pacmd tool show that your sound is not mute: $ pacmd Welcome to PulseAudio! Do you hear it? Any ideas on this one? this workaround is amazing , my speakers sound pretty good.

Or press Alt+ and type gnome-volume-control You can also type this in terminal.Switch to Input tab and ensure the microphone is unmuted and the input level is not zero (preferably maximum). Or you could go to Dell's website and see if they have any linux drivers available for download. My sound finally works as it should. What should I do after sending a file to print with a typo?

My network hasn't been having any issues that I know of otherwise, so I'm not sure. Step 2: Update PulseAudio and ALSA To ensure that you have the latest versions of PulseAudio and ALSA, open a terminal and perform the following commands. Thanks Chris for this suggestion. May be you are asking about the motherboard.

I'm not sure it's necessary, though, as my VLC 0.9.9 has always worked on my Ubuntu 9.04. sudo apt-get upgrade pulseaudio gstreamer0.10-pulseaudio sudo apt-get upgrade alsa-base alsa-utils If these packages are not yet installed, then replace “upgrade” in the above commands with “install” and run them again.