Home > No Sound > Ubuntu 12.04 Sound Not Working After Upgrade

Ubuntu 12.04 Sound Not Working After Upgrade

Contents

Ask Ubuntu works best with JavaScript enabled FAQ Forum Quick Links Unanswered Posts New Posts View Forum Leaders FAQ Contact an Admin Forum Community Forum Council FC Agenda Forum Governance Forum I restored the tray icon by reinstalling Indicator Sound with this command: sudo apt-get install indicator-sound (Thanks for Jorge Castro at askubuntu for sharing this tip - http://askubuntu.com/questions/182711/how-do-i-reinstall-the-sound-icon-sound-menu) Reply Ice says Reinstall Alsa and Pulse Audio Try to reinstall pulse audio and Alsa, open terminal and enter the following commands: Purge Alsa and Pulse audio using the command: sudo apt-get remove --purge Reply John Goold says September 16, 2015 at 6:39 pm I ran into a problem with an update to Linux Mint 17.2. navigate here

For more advanced trainees it can be a desktop reference, and a collection of the base knowledge needed to proceed with system and network administration. Or is it? Reply Galto2000 says May 5, 2015 at 2:29 am Hi I have Ubuntu 14.04.2 LTS. About problems due to upgrading.

Sound Not Working Ubuntu

This is no doubt only one of several solutions. Maybe I had tried too much. Any help would be appreciated. There are those who would tell you to remove the ~/.pulse directory of course there is no ~/.pulse directory to remove.

Reply Steven Hines says October 7, 2014 at 7:05 am Same thing happened to me after completing the First Alternate Method. I just followed this on 29/01/2016: https://mintguide.org/system/517-install-linux-kernel-4-3-stable-on-linux-mint.html Reply Luiz Ventura says January 29, 2016 at 3:35 am None of the alternatives works. Did I cheat? Ubuntu 15.10 No Sound Reply sweet161616 says June 4, 2014 at 9:19 pm thanks Reply dave says March 13, 2015 at 2:52 am mint 17.1 cinnamon, cheers… didn't even have to reboot to get audio

Followed every step. Ubuntu 16.04 No Sound On the sound test under "stereo mode" the front left/right works, but when I put it in 5.1, my speakers are converted to the rear channels like they are supposed to John Goold St. Reply Abba Okoro says October 21, 2013 at 4:55 am GOD BLESS YOU lol First option worked for me Reply Luca says October 20, 2013 at 3:49 pm Hi, i`ve sound

After selecting reading the first soution i tries to identify the correct option to be selected and not its just rocking. Ubuntu 15.04 No Sound Join them; it only takes a minute: Sign up Here's how it works: Anybody can ask a question Anybody can answer The best answers are voted up and rise to the DistroUbuntu 10.04 Lucid Lynx Re: ubuntu 12.04 sound problem Have you looked in the software centre for a different sound system to try? An "MM" means muted, and "OO" means unmuted.

Ubuntu 16.04 No Sound

To see if there is more than one alsactl executable in your path and to remove the wrong/oldest one, copy&paste the following command into a Terminal and press the key: https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1979191 Move with the left and right keys on your keyboard until the "Master" item is highlighted (in red). Sound Not Working Ubuntu Then I have to re-start with no changes and it works until sleep again. Ubuntu No Sound Hdmi I have found the solution before, but then had to reinstall Ubuntu.

Find More Posts by suttiwit View Blog 09-30-2012, 11:22 AM #3 tommcd Senior Member Registered: Jun 2006 Location: Philadelphia PA USA Distribution: Lubuntu, Slackware Posts: 2,230 Rep: If running check over here ICE1712 [Envy24] PCI Multi-Channel I/O Controller (rev 02) Subsystem: VIA Technologies Inc. Ubuntu 13.04 has been released with lost of eye-candy and performance boost. Tried 13.10 just to see, and worked on that as well, but 13.04 seems to be having an issue. Ubuntu No Sound Output

Reply Robert says February 8, 2014 at 8:57 am How can i put sudo alsa force-reload to startup Reply Maria Lawrence says January 23, 2014 at 1:14 pm My problem is OTOH, I have the 32 bit version on my laptop, it had no problems. Flavour 13.10 64bit Reply Abhishek Prakash says March 20, 2014 at 11:37 am Welcome Reply Mahadevi says February 26, 2014 at 6:59 pm My Ubuntu sound is not working.when i tried http://techese.net/no-sound/ubuntu-sound-not-working-after-upgrade.html Then you can go to Accessories > Terminal after that.

I never do dist-upgrades. Ubuntu Headphones Not Working If sound is not working in both Windows and Ubuntu, please check your motherboard's manual to see if any jumpers are badly configured or missing. But every few restarts, your old friend "Dummy Output" will be back to greet you.

Lets see in steps how I fixed and how you can fix it.

asked 3 years ago viewed 708 times Blog How We Make Money at Stack Overflow: 2016 Edition Stack Overflow Podcast #94 - We Don't Care If Bret Is Famous Related 2No Reply Abhishek Prakash says July 24, 2014 at 9:18 am If it is not too late, here is how to fix that missing system icons: https://itsfoss.com/fix-missing-system-settings-ubuntu-1404-quick-tip/ Reply Adam Lembert says May sudo alsa force-reload Unloading ALSA sound driver modules: (none loaded). Ubuntu 16.04 Sound M-Audio Delta Audiophile 2496 Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 17 I/O ports at ec00 [size=32] I/O ports at e880 [size=16] I/O ports at e800 [size=16] I/O ports at

Steps to fix no audio in Ubuntu 14.04: First step, just to verify, check if the sound is not muted. I.e I would not be able to run alsa-mixer, or hear any sound. And problem solved!! weblink Join our community today!

What is this word problem asking? It should be fine. I'm guessing some settings got messed up with the graphics card (though I noticed in my BIOS settings that I needed to reenable the integrated audio again as well), But like I must mention that before this I was using xubuntu 11 which worked just fine (I never updated it because I found that one of the updates to xubuntu 11 caused

John's NL Canada Reply onno says January 11, 2015 at 3:24 am For the Hp Entertainment Series with nvidia grafic and intel hda ich8 soundcard,i reinstalled alsa, edit /etc/pulse/default.pa adding the